Nyalat, vadat, s mi jó falat
Receptkönyvek, menülapok a XIX. század közepéről, kanalak és kelyhek egy kicsit későbbről, fagyiárus tricikli a nyelvújítás előtt "hideg nyalatnak" nevezett édesség történetéből - mindezek megtalálhatóak a kiállításon, de az egyik sarokban egy komplett régi cukrászműhelyet is kialakítottak. Itt számtalan sütőforma, sziták és egyebek lógnak a falon, márvány gyúróasztal középen - mindenki ilyet kívánna a konyhában sürgő-forgó, nagymamája köré.
csak azután veszik célba a két fagyispultot. Az egyiknél az íróként, irodalomtörténész-ként is ismert Dr. Saly Noémi, a múzeum munkatársa kínálja a fagylaltot, "csak két gombócot lehet, hogy mindenkinek jusson!". Érdekes, egy gombóccal senki sem éri be. Három, komolyabb esetben négy adagért azonban éltes úriemberek pörölnek a pult előtt, hiába. Sőt, van, aki másodjára állja végig a sort, de rajtakapják.