A látogatóknak harminc kérdésre kellett válaszolniuk. A kutatásból kiderült, a múzeum vendégeinek csak 41 százaléka szegedi, 55 százalékuk más településről érkezik a Kultúrpalotába, két százalék pedig külföldi. A múzeumba járók harmada diák, 15 százaléka nyugdíjas és 35 százaléka értelmiségi. Közel kétharmaduk évente többször eljön megnézni a közgyűjtemény kiállításait, 31 százalékuk viszont csak ritkán, ami azt jelenti, hogy évente-másfél évente egyszer.
 
A Móra Ferenc Múzeum

A Móra Ferenc Múzeumról a megkérdezettek 42 százaléka az ismerősöktől hallott jókat, ami vonzóvá tette az intézményt, 73 százalék pedig a nyilvánosság különböző fórumain (újság, rádió, televízió, internet) keresztül kapott impulzusokat a Csongrád Megyei Önkormányzat Múzeumáról.

 
A legtöbben (43 százalék) barátokkal járnak a múzeumba, a látogatók 70 százaléka egy-két órát tölt a kiállítóhelyen. 44 százalék önállóan szereti megtekinteni a kiállításokat, 30 százalék viszont igényli a tárlatvezetést. A többség a képzőművészeti témájú kiállításokat kedveli leginkább.
 
A tavaly befejeződött múzeumfelújítással a válaszadók 89 százaléka teljes mértékben elégedett. A kiállítások színvonalát, a múzeum által nyújtott kulturális szolgáltatásokat 84 százalék kiválónak és jónak nevezte.