Két új képzőművészeti időszaki kiállítással várja a látogatókat a szolnoki Damjanich János Múzeum.

Király György Barcsay-díjas festőművész alkotásaiból nyílik tárlat 2021. május 29-én, szombaton a Damjanich János Múzeum első emeleti időszaki kiállítások termében. A Különös csendek címmel nyíló kiállítás darabjai négy-öt éve készülnek, és a csend témáját áthatva egyedi hangulatot jelenítenek meg. A Szolnoki Művésztelepen élő alkotó sokoldalú munkásságát bemutató válogatás 2021. július 25-ig tekinthető meg.

A kiállítás kurátora Képiró Ágnes, a Damjanich János Múzeum művészettörténésze. A tárlathoz kapcsolódóan összegző katalógus jelent meg, amely Király György elmúlt 15 éves egyéni munkásságát mutatja be.

A Szolnoki Galériában 25+ címmel a Magyar Szobrász Társaság huszonöt éves fennállását ünneplő és a társaság tagjainak munkáját bemutató jubileumi kiállítás nyílik, ahol több mint negyven kortárs magyar művész alkotását láthatjuk. Az országos jelentőségű tárlatot Cserhalmi Luca esztéta nyitja meg 2021. június 5-én.

Mindkét kiállítás ünnepélyes megnyitója online lesz megtekinthető az intézmény közösségi Facebook-oldalán, a későbbiekben azonban izgalmas programelemekkel készülnek a szervezők a kiállításokhoz kapcsolódva.

Részletek itt.

A nyitóképen Király György Különös Csendek Bartók-csendje (olaj-vászon, 100×130 cm, 2019, a Damjanich János Múzeum tulajdona).