Keszthelyi fesztiválnyitány Varga Imre tárlatával

Egyéb

 Varga Imre Radnóti-szobra

(MTI) - A Balaton menti városok mutassák meg szélesebb körben szellemi-művészeti értékeiket. Ez a célja a Balaton Fesztivál nyitóprogramjának, Siófok világhírű szülötte, Varga Imre tárlatának is - hangsúlyozta a megnyitón Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere. A 84 éves Kossuth-díjas mester tucatnyi köztéri munkájának Siófokon őrzött kisplasztikáját vonultatja fel a Helikon Hotelben megnyílt tárlat. Többek között Nagy Imre, Radnóti Miklós és Derkovits Gyula szobra, valamint a Vatikánban található jeles alkotás, Szent István és Mária alakja fogadja a látogatókat a hotel tanácskozójában.
      Keszthelyen 14, a környező öt településen ugyanennyi rendezvény várja az idei Balaton Fesztivál vendégeit. Többek között az Állami Népi Együttes fellépése, Érdi Tamás zongoraművész és Demjén Ferenc koncertje, valamint az országos kerámia és gobelin biennále és a X. Balaton Társastáncverseny jelzi az egyhetes rendezvénysorozat rangját.
  A fesztiváli programba Hévíz, Balatongyörök, Gyenesdiás, Sümegprága és Vonyarcvashegy is bekapcsolódik, egyebek között hangszeres és énekkoncertekkel, képző-, népművészeti és néptánc-produkciókkal, irodalmi délutánnal. Keszthely polgármestere kiemelte: bízik benne, hogy a Balaton Fesztivál igényes programja is segít meghosszabbítani az üdülőszezont.