Két magyar film Brüsszelben

Egyéb

32. alkalommal rendezik meg Belgium fővárosában a fantasztikus filmek nemzetközi seregszemléjét, a BIFFF-et (Brussels International Fantastic Film Festival).

A BIFFF-re meghívást kapott és műsoron lesz Bodzsár Márk első játékfilmje az Isteni műszak, valamint az Aura című sci-fi film, melyet Bernáth Zsolt rendező jelenlétében tűznek műsorra.

A Filmalap támogatásával készült Isteni műszak abszurd humorral meséli el egy fiatal mentőápoló alászállását az éjszakába, ahol beavatást nyer a halottasbizniszbe és az ahhoz kötődő kegyetlen elvbe: a halál nem válogat, az ember igen.
Bodzsár Márk első játékfilmje az Unio Film gyártásában készült, producere Bodzsár István, koprodukciós partnere a Sparks, a film operatőre Reich Dániel. A film főszerepeit Ötvös András, Rába Roland, Keresztes Tamás, Zsótér Sándor és Stork Natasa játsszák.

Bernáth Zsolt Aura című legutóbbi rendezése a dunaújvárosi Cruel World Team független filmes csapat munkája. A sci-fi négy tinédzser története: Tokió, Peti, Ádám és Eszter lerobbant autójukban egy puszta közepén ébrednek fel, sötétség veszi őket körül, mintha nem kelt volna fel a Nap? Rövidesen rájönnek, hogy egy hatalmas, sötét ?aura? borul rájuk, amely nem engedi át a fényt, és elzárja őket a külvilágtól.

Az Aura című film producerei Kis-Szabó Márk és Váczy Károly, operatőre Szentkúti Tamás, a forgatókönyvet Kis-Szabó Márk írta.