Idén is a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe mozikban, egyetlen karszalag megvásárlása mellett lehet részt venni az eseményen.

Az idei műsorban két Oscar-díjas film is szerepel. 

Thomas Vinterberg Még egy kört mindenkinek című, dán–svéd koprodukcióban készült drámájában négy jó barát, akik gimnáziumi tanárok, letesztelnek egy elméletet, hogy vajon a csekély alkoholszint fenntartása a vérben, vagyis a folyamatos, enyhe spicces állapot jobbá teszi-e az életüket. A főszerepet Mads Mikkelsen cannes-i és Európai Filmdíjas színész alakítja. A film a Corvin moziban szinkronnal, a Művész, Puskin, Toldi és Tabán moziban feliratosan lesz látható.

Még egy kört mindenkinek

Chloé Zhao A nomádok földjén című Oscar-díjas alkotásában a 60 éves Fern, miután a gazdasági összeomlás következtében mindenét elvesztette, útnak indul az amerikai nyugaton, hogy modern nomádként éljen. A főszereplőt, Frances McDormandot is Oscar-díjjal jutalmazták a filmben nyújtott alakításáért.     

Premier előtt lesz látható Krasznahorkai Balázs Hasadék című apa-fiú filmdrámája, amely magashegyi tájakon játszódik, és a balladák hangulatát idézi meg.

Hasadék

Először mutatják be a Soha többé nem fog havazni című lengyel vígjátékot, amelyből megismerhetünk egy különleges erejű gyógyítót.

Andrej Koncsalovszkij orosz alkotó legutóbbi rendezése, a Kedves elvtársak a Szovjetunióban játszódik 1962-ben. Főszereplője Ljudmila, párttitkár és elkötelezett kommunista, akinek a lánya a hatalom kegyetlensége miatt kialakuló vérfürdő során eltűnik. Az önmagával meghasonlott nő a lezárt városban egyre kétségbeesettebben keresi a lányát. A film a Velencei Filmfesztiválon a zsűri különdíját nyerte.

Egy rendhagyó filmbúcsúztatót is kínálnak a nézőknek: a mozivásznon ritkán látható Életrevalók című francia vígjátékot is műsorra tűzik a Kino Caféban.

Mindezek mellett az Űrpiknik című magyar sci-fi és az Egy évem Salingerrel című kanadai–ír filmdráma is szerepel a programban.

Részletes program itt.

A nyitóképen jelenet A nomádok földjén című filmből.