A tavasz nyitányaként érkezik március 7-én a hazai mozikba A lehetséges világok legjobbika rendezője, Adrian Goiginger új filmje, A róka. Az igaz történeten alapuló mozi premierjét fotókiállítás és premier előtti vetítések kísérik.

A róka a filmet rendező Adrian Goiginger dédapjának igaz története, aki motoros hírvivőként szolgált az osztrák hadseregben. A II. világháború idején a zárkózott fiatal fiú (Simon Morzé) mellé egy különös társat rendel a sors: egy elárvult rókakölyköt talál az erdőben, akit, ha kell, az élete árán is megvéd. Különleges barátságuk a fiatal férfit a múltjával való szembenézés felé vezeti. A lehetséges világok legjobbika rendezőjének legújabb alkotása bensőséges film a hűségről és a megbékélésről.

A filmet premier előtti vetítések kísérik: március 1-jén a 19 órai vetítést követően a film nagykövetével, Juhász Noémivel, Reynard, egy pomerániai gazdájával beszélgethetnek az egybegyűltek az emberek és állatok különleges kapcsolatáról a Cinema City Allee mozijában. Március 7-én 19 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz vetítés, ahol Radisics Milán természetfotóst lehet faggatni Roxyval, a rókával való találkozásáról. A Roxyról készült fotósorozat kiállítás formájában elkíséri alkotóját, és a beszélgetést követő hetekben is várja a látogatókat az Uránia mozi kávézójában.

A róka című film rendkívül fontos gondolatokat ad át ember és állat kapcsolatáról és arról, hogy mi a helyes magatartás a vadállatokkal szemben. Hazánkban úttörő munkát végez e tekintetben a Rókales Alapítvány, élén Kurunczi Norberttel. A szervezet az emberi tevékenység során megsérült és árván maradt rókák mentésére és gondozására, valamint az ismeretterjesztésre fókuszál – hiszen fontos tudni, hogy a rókák, bármilyen szépnek és aranyosnak tűnnek is, vadállatok, akiket a legjobb békén hagyni. A nézők a forgalmazó jóvoltából most minden, a filmre megváltott mozijeggyel 111 forinttal támogatják az alapítvány tevékenységét.