fbpx

Kié lesz Az év műtárgya 2022 cím?

Végéhez közeledik a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 programsorozat. Decemberben kiderül, melyik alkotás nyeri Az év műtárgya 2022 címet.

Az értéktartás és -növelés lehetőségei az értékvesztés világában – ezzel a mottóval indult idén április 1-jén a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 programsorozat. Az artotek.hu portálon és több helyszínen zajló programsorozat során csúcsalkotók csúcsalkotásai, több mint 100 kortárs magyar műtárgy, festmények, fotók, grafikák, szobrok, plasztikák és NFT-animációk mérettettek meg. A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 egyes tételei gondos, szakértői válogatás eredményeképpen kerültek a programba. A szelekcióba kizárólag magas alkotói minőséget képviselő, művészi és gazdasági értelemben egyaránt időtálló értéket képviselő alkotás kerülhetett. A program gerincét a tavaly létrejött Fine Art Hungary Top 100 művészkör adja, így az alkotások átfogó, sokszínű keresztmetszetet mutatnak napjaink magyar alkotóművészetéről.

A programsorozat a törökbálinti Gallery MAX-ben tartott ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. A nyitóeseménynek otthont adó üzletközpont galériája egyben az aukció kiállítástereként is funkcionált, így az érdeklődők a napjaink valóságáról alkotott, különlegesen változatos művészi ábrázolásokról szóló kiállításban gyönyörködhettek. Az online aukcióval egybekötött bemutató után a nyári időszakban a Balatonföldvári Kilátó galériájában már csak a szűkített mezőny, 24 alkotás kerülhetett a közönség elé.

Most utolsó szakaszához érkezett a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 programsorozat, a Szurcsik József festőművész, Völgyi Miklós műgyűjtő, Nagy T. Katalin művészettörténész, dr. Balogh Péter műgyűjtő és Baráth Fábián szobrászművész alkotta szakértői testület összeállította a végső rövid listát.

A kép (festmény, grafika, fotó, NFT) kategóriájának rövid listája

Richter Sára: Sóhaj
Ferenczy Zsolt: Sötét anyag
Zoltai Bea: Szüntelenül átrendeződő egymásért mozdulás
Verebics Ágnes: Globeface
Kondor Attila: Könyvtár

A szobor (szobor, plasztika, kisplasztika) kategóriájának rövid listája

Csurgai Ferenc: Útvesztő
Farkas Zsófi: Kürt
Gálhidy Péter: Fekete dér  
Polgár Botond: Pártorzó
Farkas Ádám: Csigaív III.

Az alkotások az artotek.hu Facebook-oldalán tekinthetők meg.

A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 programsorozat decemberi díjátadóján derül ki, hogy ki nyeri Az év műtárgya 2022 címet.

További információk: www.artotek.hu

A rovat további cikkei