Idén ünneplik a Bauhaus megalapításának 100. évfordulóját, az iskola egyik legfontosabb munkatársa pedig éppen Moholy-Nagy László volt. Szimbolikus, hogy a centenárium évében nyílt meg a nevét viselő egyetem új campusa – mondta el a pályázat eredményhirdetése és díjátadója előtt Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Schneller Domonkos emlékeztetett arra, hogy az elmúlt tíz évben több fotópályázatot is kiírtak a főváros városarculati szempontból meghatározó beruházásairól; a következő pályázatot a nemrégiben elkészült Puskás Aréna megörökítésére indítják el.

A MOME Campus fotópályázatára csaknem 400 nevező összesen 1043 képet töltött fel, köztük számos magas színvonalú munkát. Barcza Dániel rektorhelyettes szerint az új campus szeptemberi megnyitója után a pályázat izgalmas szellemi párbeszédre hívta a résztvevőket.

A MOME jövőre lesz 140 éves, nem szeretne azonban bezárkózni, ennek jegyében épült fel az egyetem új, 21. századi egyetemi központja is – jegyezte meg, hozzátéve: a MOME nemrég nyitotta meg Design Kompetencia Központját is, hogy szorosabbra tudja fűzni kapcsolatait partnereivel. Szalontai Ábel fotográfus szerint az épületegyüttes jellegzetes adottságai ellenére számos egyedi hangú munka érkezett, a több mint ezer beadott pályamű rengeteg fantáziát hozott felszínre.

Az Épület, épületegyüttes kategóriát Varga Benjámin nyerte meg, az Élet a campuson – ember és épített környezet kategóriában Mészáros Gábor pályaműve lett a legjobb, a Részletek és absztrakt kategóriában Palkó György munkáját sorolta a zsűri az első helyre, a Sorozat kategória élén pedig Jancsó Gergely végzett.

A kategóriák első díjasai fejenként 200 ezer, a második helyezettek 100 ezer, a harmadik díjasok pedig 50 ezer forintos tiszteletdíjban részesültek.

A fotópályázat anyagából a MOME Ground épületében kiállítás is nyílt.

Fotók: MTI/ Kovács Attila