fbpx

Kihirdették az év gyerekkönyve-díjasokat

Kihirdették pénteken a Margó Irodalmi Fesztiválon az év gyerekkönyve-díjasokat 7 kategóriában, a különdíjat idén a Csimota Könyvkiadó kapta.

Már hetedik éve szervezi és osztja ki a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum az év gyerekkönyve-díj elismerést, ettől az évtől 7 kategóriában, a független szakmai zsűri döntése alapján.

Gyerekkönyvírói 0–6 éves korig, 6–12 éves korig, ifjúsági írói, illusztrátori, műfordítói, valamint innovációs és ismeretterjesztő könyv kategóriában érkeztek a nevezések a 2020-ban megjelent könyvek közül.

Az év gyerekkönyvírója (6 év alatti kategória) Dániel András, az év gyerekkönyvírója (12 év alatti kategória) Kiss Ottó, az év ifjúsági írója (12 év feletti kategória) Lipták Ildikó, az év illusztrátora Grela Alexandra, az év fordítója Érsek-Obádovics Mercédesz, az év leginnovatívabb könyve az Amikor a kukák világgá mennek a Móra Könyvkiadótól, az év ismeretterjesztő könyve Tittel Kinga A Duna kincsei lett. A HUBBY különdíjat idén a Csimota Könyvkiadó kapta.

A zsűri tagja volt Csatlós Judit muzeológus, Győrei Zsolt író, fordító, Hansági Ágnes irodalomtörténész, Halupa-Tiba Gabriella könyvtárostanár és Sándor Enikő, a HUBBY elnökségi tagja.

A nyitóképen Dániel András és Kiss Ottó. Forrás: Facebook

A rovat további cikkei