Vijay S. Jodha indiai alkotó Igaz színek (True Colours), Mohmed Fathi Rawhya menedéke (Rawhya’s safe haven) című egyiptomi filmje, valamint Nyíri László és a Bánhalmai Filmes Csoport Találkozások című alkotása nyerte el a szemle nagydíját.

Az Aranyszáj nagydíjat a Fél lélegzet című film rendezői változata (Vereb Vean András, Tomán Edina, Helyey László, Vidám Arcok Produkció Kft.), Lengyel Krisztina és Lukács Tamás Pandémia című filmje kapta.

A Vaidehi című indiai alkotás és a szombathelyi Speciális Filmes Csoport Időtlen című filmje az Arcaink nagydíjat érdemelte ki. Az Együtt nagydíjat pedig Ray Jacobs és Arty Party Tom Lightfoot titkos élete (The Secret Life of Tom Lightfoot) című alkotása mellett a Mozgásjavító Filmműhely Vírusirtók című filmje kapta.

Mindezek mellett több díjat és különdíjat is kiosztottak.

A Magyar Speciális Független Filmszemle az egyetlen olyan filmes program, ahol a fogyatékossággal élőkről készített filmek szállnak versenybe.

Az idei versenyre 230 filmet neveztek mintegy 50 országból. A rendezvény ideje alatt 87 különleges filmet láthatott a magyar közönség, és kísérőprogramként több szakmai fórumot is rendeztek.

A szemlén bemutatott filmek november 21-ig a www.msmke.net oldalon érhetők el.

A nyitóképen jelenet Vijay S. Jodha Igaz színek című filmjéből.