A Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium fotó szakosztályának munkái láthatók holnaptól a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár galériájában.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége által évente szervezett Fotóhónap a magyar fotókultúra legátfogóbb és leggazdagabb rendezvénysorozata., amely idén mintegy 35 tárlatot és számos kísérőeseményt kínál. A Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium fotó szakosztálya Kisképző Fotó Most 2021 címmel csatlakozik a Fotóhónap fesztiválhoz.

Utazás térben és időben, valós és kreált világokban, mikro- és makrokozmoszokon keresztül. Jelenlét és szerelem a mai Budapesten, Covid idején, letűnt korok és az átalakulás nyomai a fővárosban és vidéken, a Duna-part ismerős, egyben meglepően új látványai a dokumentarista fotográfiákon. Bátor és szabad kísérletezések eredményei: vegyszerek okozta roncsolások az analóg nyersanyagon, emulzióval megkent embriószobrok ráexponált testábrázolásokkal: mind-mind az önmagukat kereső és kifejezni vágyó fiatal alkotók munkái. Vizsgamunkáik, melyeket Fejér János és Molnár Zoltán konzulensi támogatásával készítettek 2021 tavaszán, a kisképzős fotós diákok tudásának esszenciáját mutatják be.

A kiállítás, amely 2021. november 11. és december 9. között látható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár galériájában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

További információ itt.

A Fotóhónap 2021 online katalógusa itt érhető el. A nyitóképen Olteán Anissza: Önarckép