Dés András

A nyitókoncertet harmadikán Lakatos Róbert prímás, Korpás Éva népdalénekes és Madarász András gitáros-zongorista adják, akiket a Rév együttesből, Évát több lemeze és koncertje alapján szólóban is sokan ismernek.  

Július 10-én egy rutinos jazz kvartett játszik, a Four’tunes, amely saját szerzeményeire improvizál. Horányi Sándor gitáros Pege Aladár együttesének tagja volt évtizedeken keresztül. Kollmann Gábor a Budapest Jazz Orchestra oszlopos tagja, Lutz János is több kiváló formációban szerepelt már bőgősként. Sramkó János dobos pedig szinte minden jelentős stílusban és művésszel feltűnt az elmúlt harminc évben. A kvartett több sikeres fellépést tudhat maga mögött rövid pályafutása során, ebből az egyik a Magyar Rádió Márványtermében rögzített élő lemezbemutató koncert volt.

Július 17-én az a Dés András ütőhangszeres előadóművész szerepel, aki saját projektjei mellett több elsőrangú world music együttes tagja és egy kreatív ötletért sosem megy a szomszédba. Ezúttal kedves partnereivel, Oláh Szabolcs gitárossal, Szandai Mátyás bőgőssel és Szabó Dániel zongoristával szerepel, Dés András és az Oroszlán néven. Világszám!   

Július 24-én a Bohemian Betyars Gipsy World című produkciója fokos nélkül is fokozza az izgalmakat: Szűcs Levente – gitár, ének, Palágyi Máté – hegedű, Fehér Gábor – basszusgitár, Czégé Balázs – szaxofon, Mihályi Máté – gitár, Botar Richard – dob felállásban.

Az eddigieknél is rejtélyesebb a július utolsó napján Tokajban fellépő Magashegyi Underground, a.k.a. Szeplős Váll formáció. A csapat tagjai: Bocskor Bíborka – ének, Demeter Zoltán – basszusgitár, Fodor Máriusz – billentyűs hangszerek, Fűrész Gábor – gitár, Szaleri Anesz – billentyűs hangszerek, ének, Toldi Miklós – dob.  

Az Ős Kaján éttermi koncertjeire az érdeklődők jegyet kell vásároljanak, ettől függetlenül rendelhetnek vacsorát, de nincs kötelező fogyasztás. 

Ős Kaján étterem (Tolcsva, Kossuth utca 14-16)
Koncert minden júliusi szombat este hétkor