A 20. Határtalan design kiállítás és rendezvénysorozathoz kapcsolódva idén is megrendezik a Kiscelli Múzeumban a komolyzenei minifesztivált, amelynek tematikája a Cseh Zene Évéhez kapcsolódik.

652fe227104f35fb2e992dd5.jpg
Radnóti Róza

A sorozat három koncertje a Kiscelli Múzeum templomterében június 13. és 15 között lesz. A koncertek előtt Radnóti Tamás belsőépítész és Szigeti Szilvia textilművész kurátori tárlatvezetést tartanak. A sorozat 3, 2, 1 a határtalanban címe a zenei formációkra, a trió-, duó- és szólókoncertekre utal, amelyeken minden alkalommal cseh szerzők, Benda, Dvořák és Janáček művei is elhangzanak. 

A koncertek közreműködői Varga István és Matuska Flóra cselló-, Varga Oszkár hegedű-, Csalog Gábor és Radnóti Róza zongora-, valamint Fábri Flóra csembalóművész.

A zárókoncert helyszíne június 16-án a Zeneakadémia Solti Terme. A Smetanától Janáčekig című koncerten a Cseh Zene Éve alkalmából a fiatal cseh zongorista, Matyáš Novák és három fiatal magyar előadó – Matuska Flóra gordonka-, Varga Oszkár hegedű- és Radnóti Róza zongoraművész – lép fel. Műsorukat a legkiemelkedőbb cseh szerzők, Dvořák, Janáček és Smetana műveiből állították össze. Az est különlegessége, hogy Smetana Moldva című, eredetileg zenekarra komponált darabja is elhangzik, ezúttal Matyáš Novák zongorára készített átiratában.