Folytatódik a Nemzedékről nemzedékre című konferenciasorozat november 25-én a Pesti Vigadóban.

Az MMA-ban a 2015-ben elhunyt Kobzos Kiss Tamás előadóművész, zenetanár által kezdeményezett konferenciasorozat az elmúlt években a népművészet mint alapérték átadásának közösségi és intézményi rendjéről értekezett. Idén a művészettel nevelés közösségi formáinak és intézményi rendszerének fontosságát, nélkülözhetetlenségét elemzik.

A szervezők szerint az anyanyelvű kultúra − nyelv, zene, tánc, kézművesség és tárgyi kultúra, szellemi kultúra és szimbólumrendszer − megfelelő átadása nélkül sérül a nemzeti identitás, a haza iránti elköteleződés.

A Nemzeti azonosságtudat − művészettel nevelés című konferencián köszöntőt mond Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke, bevezetőt tart Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja. Az egész napos rendezvényen előadást tart Harangozó Imre, Szabó Gyula atya, Pécsi Rita, Juhász Zoltán, Jánosi András, Konthur Mária, Savanya István, Szerényi Béla, Várszegi Tibor és Horváth Szilárd.

Este Mostan kinyílt egy szép rózsavirág címmel koncertet rendeznek a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpad termében. Ezen fellépnek dudások és furulyások Juhász Zoltán vezetésével, a Gödi Búzaszem Iskola és az Óbudai Népzenei Iskola tanárai és növendékei, gyimesbükki gyermekek, Savanya István (Kanada) és a Bokros Trió, adventi gondolatait elmondja Salamon József atya Gyimesbükkről.

A konferenciához kiállítás kapcsolódik a Nádudvari Kézműves Iskola növendékei és tanárai alkotásaiból, Vetró Mihály rendezésében a Pesti Vigadó Makovecz termében.