fbpx

Liza Minnelli Budapesten

Liza Minnelli minden idők egyik legnagyobb dívája, akinek tehetségét mind a mai napig senki nem merte megkérdőjelezni a szakmában. Judy Garland és Vincent Minnelli lányaként már eleve jó esélye volt a hírességre, de ő képes volt arra, hogy kilépjen anyja és apja hírnevének bűvköréből, és saját énekesi, színészi és táncos tehetsége által hódítsa meg a színházi-, mozi- és varieté világ legmagasabb csúcsait.

19 éves volt, amikor először Tony díjjal tűntették ki (Flora the Red Menace – 1965), jóllehet, már háromévesen benne volt a showbizniszben – anyjával játszott a The Good Old-ban – és 16 volt, amikor a Broadway-t elkezdte meghódítani.

Legnagyobb sikereként Magyarországon a Kabaré című filmet említhetnénk, ami persze csak egy a számos nevezetes mérföldkő közül, amelyek karrierjének útját szegélyezik.

Mostanában két lemezzel is gyengíti a piacon munkálkodó ifjak esélyeit: ezek a „Liza is Back” illetve a „The Best of Liza Minnelli”.

A 21. század is úgy fogadta Liza Minnelli-t, mint az utóbbi 40 év legnagyobb tehetségét és az amerikai showbiz’ egyik legfényesebb csillagát.

Tavaly év végén Párizsban a Star Academy gáláján ( ez kb. a francia Megasztár megfelelője) Elton John-nal és Madonnával 35 ezer ember előtt lépett fel illetve az ARD német televíziótársaság jóvoltából decemberben Elton John-nal együtt koncertet adott az AIDS-ben szenvedők megsegítésére.

Minelli április 10-én a Budapest Sportarénában azzal a műsorral mutatkozik be a magyar közönség előtt, amellyel Nyugat-Európa nagyvárosaiban lép fel. Az előadásra, mely 2 részből áll, 14 tagú zenekara kíséri el. Az első részben Liza Minnelli a legnagyobb musical világslágereket adja elő, a második részt pedig saját leghíresebb dalaiból állították össze.

A rovat további cikkei