A rendezvény a Csepel-szigeti kötődésű amatőr rockzenekarok számára nemcsak fellépési lehetőséget, hanem igazi megmérettetést kínál a szakmai zsűri, valamint a rockzenére igényes, érdeklődők előtt.

Ma már rang fesztiválgyőztesnek lenni, ami a későbbiekben megmutatkozik a fellépési lehetőségek bővülésében, az ismert zenekarokkal együtt, közös turnékon való részvételben. A jelentkező együttesek augusztus 10-ig nevezhetnek a szigetszentmiklósi művelődési háznak eljuttatott demó anyagukkal. Nevezési díj: 10 ezer Ft. Ezért cserében a zenekarok egy audio-technika PRO61-es mikrofont kapnak, melyet szeptember 10-én vehet át minden nevező csapat. A beérkezett demókat a szakmai zsűri véleményezi, és ez alapján az 5 legjobb zenekar kerül a szeptember 10-ei döntőbe.

A szakmai zsűri tagjai: Leskovics Gábor (PUF), Zelenák Tibor (ex-PUF, Big-Bang), Árki Attila (Audmax Kft.), Papp Ernő (ex-PUF, Special Providence). A győztes zenekar a profi stúdiófelvétel mellé, fellépési lehetőséget kap a Pál Utcai Fiúk zenekar egy budapesti koncertje előtt, valamint egyéb különdíjban is részesül. Az amatőr zenekarok versengése után a fesztivál hangulatát a Csepel-szigeti rockzenekarok fellépése teszi teljessé: Testi Egyenleg, Special Providence, Groove, Big-Bang, Pál Utcai Fiúk, Zsuzsa néni közbelép.