A Beatles sosem volt a Vatikán kedvenc együttese, miután John Lennon 1966-ban azt állította, hogy a Beatles nagyobb és híresebb, mint Jézus, a keresztény egyháznál végleg elvágta magát a formáció. A Vatikán akkor magát a sátánt látta a Beatlesben, mostanra azonban megváltozott a véleménye, a L'Osservatore Romano hosszasan méltatta a liverpooli négyest. 

"Igaz, hogy drogokon éltek, a sikereik rossz irányba terelték őket, ezért romlott, kicsapongó, gátlástalan életük volt, és még azt is mondták, híresebbek Jézusnál. Ennek ellenére, dalaikat hallgatva ma mindez távolinak és jelentéktelennek tűnik. Gyönyörű melódiáik örökre megváltoztatták a popzenét, és ma is képesek érzelmeket kiváltani a hallgatókból. Olyanon ezek a dalok, mint a drága ékszerek" - áll több hasonló dicséret mellett az újságban.

Ringo Starrt nem nagyon hatották meg a méltató szavak, és rövid reakciójában nem éppen a kölcsönös tisztelet hangján szólt az egyházról.

"Nem azt mondták korábban, hogy sátánisták vagyunk? És most mégis megbocsátanak? Lenne a Vatikán kapcsán is miről beszélni, talán több mindent is fel lehetne hozni, mint rólunk" - reagált a Beatles-dobos.