A legutóbbi hasonló bulin – immáron két esztendeje – a cseh Sunshine punkkal oltott poszt new wave-je kergette extázisba a Süsi közönségét, és ezúttal hasonlóképpen felejthetetlen estére van kilátás. Igaz, a Year Future alig több, mint másfél éve létezik, vezetője, Sonny Kay azonban valódi élő legendának számít zenei berkekben.

A ‘90-es évek elején akkori zenekarával, az Angel Hairrel a később screamo névre keresztelt zenei stílus egyik előfutára volt, “szabadidejében” pedig a Subpoena The Pastban basszerozott és a VSS-ben énekelt, utóbbiban megihletve pl. a Trail Of Dead tagjait is. Amikor éppen nem zenélt, független lemezkiadót és terjesztő céget hozott össze (a GSL kiadó olyan előadókkal foglakozik, mint a Jaga Jazzist, a Locust, a !!! vagy a Mars Volta), szóval, nyugodtan állíthatjuk róla: Sonny Kay élete a zene körül forog.

Társaival (Rockey Crane – gitár, Sam Ott – basszusgitár, Jim Andersen – dob) egyetemben ő is évekig élt Oakland környékén, a Year Future-t mégsem ott, hanem az Angyalok Városában hozták össze, s itt adták első koncertjüket is, 2003 júliusában. A zenekar, amelyet a Bauhaushoz, vagy a Tuxedo Moonhoz éppúgy hasonlítottak már, mint a ‘60-as évek újkeletű retróját elindító Nation Of Ulysseshez, vagy éppen a punkos Laughing Hyeneshoz, európai turnéja után – a tervek szerint – stúdióba vonul majd, hogy rögzítse a Joy Division és a Dead Kennedys kísérletezősebb világának keresztségében fogant muzsikáját.

A budapesti koncert előzenekara az Ezeknek lesz – a Szűcs Krisztián, Németh Róbert (HS7), Kovács Gergely (A Kutya Vacsorája), Sinca (ex-Amber Smith) felállású csapat kizárólag Joy Division-feldolgozásokat tartalmazó műsora jó hangolódást ígér a Los Angeles-i poszt-punk sztárcsapat programja elé.