fulesbagoly

Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, de a nyertesek és a helyezettek további nyereményeket kapnak. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik, és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal.

Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, dzsessz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, szving, country vagy egyéb. A produkciókat szakmai zsűri véleményezi és díjazza, tagja Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

fulesbagoly.2jpg 

A győztes felléphet az idei Fezenen, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, ötmillió forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj hárommillió forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében. Az első helyezett zenei menedzsment képzésben és tanácsadásban részesül.

A további helyezettek, különdíjazottak felléphetnek az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál előtt, és koncertezhetnek a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás is, szintén értékes nyereményekkel.
 

A jelentkezési határidő március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával.

Forrás és további információ: fulesbagoly.blog.hu.