Koós Gábor grafikus kiállításával nyit újra pénteken a szentendrei MANK Galéria, ahol a művész Szuvenír-sorozata először lesz látható egy térben.

A Szuvenír-sorozatban Koós Gábor grafikusművész egy teljes tér lenyomtatása által kísérletezik a háromdimenziós nyomatkészítéssel. Az első ilyen technikával készült printinstallációjában az alkotó megpróbálja életnagyságban rögzíteni és újraalkotni a műterméhez tartozó teherliftet egyfajta emléktárgyként, amelyet magával akar vinni, amikor örökre elhagyja a stúdiót.

A hatalmas teherlift a művész nagyméretű munkáinak és installációinak szállításával fontos szerepet töltött be. A műteremtől való búcsúként Koós Gábor lenyomtatta azt a karosszéket is, amelyben ötletei születtek. A Szuvenír-sorozat további részeiben a művész a múltját és a családtagjai közelmúltban bekövetkezett halálát dolgozza fel. A sorozat darabjai tiltakoznak a feledés ellen. Koós Gábor nyomatot készített a gyerekkori ház tárgyairól, például az erkélykorlátról, amelyet nagyapja készített vagy nagybátyja fűrészéről – ő mutatta meg neki ugyanis először a famunkát.     

A Szuvenír című tárlatot június 25-ig lehet megnézni.

Kép forrása: az esemény Facebook-oldala