fbpx

Korb Attila szerzői estje

November 25-én Korb Attila szerzői estje lesz a Budapest Music Centerben.

Korb Attila a Modern Art Orchestra alapító tagja, zenésze és zeneszerzője. Harsonajátéka az összes MAO lemezről és a koncertekről is ismerős lehet. Egy korábbi szerzői est alkalmával több saját szerzeményét és hangszerelését is bemutatták. Most azonban egy teljesen új concerto hangzik majd el, melynek eredeti címe Concert for Bass Saxophone & Big Band.

Attila humorával, fiatalos lendületével találkozni bármikor öröm. Ő maga így fogalmazott: „Talán többen tudják, hogy néhány éve egy nagyobb, valószínűleg soha vissza nem térülő beruházásba kezdtem: vásároltam egy basszus szaxofont. Ebből lehet következtetni, hogy a darab szólistája én leszek. A concertónak akarva-akaratlanul van egy komolyzenei felhangja, ezzel szemben gyakorlatilag egy mainstream jazz suite-ről van szó. A darab megszólaltatásában – illetve az egész este folyamán – viszont szinte 100%-ban akusztikusak maradunk, ezzel utalva a concerto klasszikus zenei felhangjára.”

A koncert első 15 percében az Artisjus támogatásával megvalósuló MAO Master Class – big band zeneszerzői akadémia hallgatójaként Papp Mátyás darabja lesz hallható a zenekar előadásában.

Az évadban szeptembertől májusig egy-egy olyan zeneszerző művét mutatják be, akitől eddig még nem játszhattak darabot – vagy azért, mert nem ismerték, vagy ismerték, de nem alakult ki eddig ilyesfajta együttműködés közöttük, vagy azért, mert nem is írt még big band darabot, mert más műfajban alkotott. A felhívásra számos kitűnő munka érkezett, közülük választott a MAO kurátori kara 9 jelentkezőt. Az akadémiának nyitott, regisztrációhoz kötött, szabadon látogatható alkalmai is lesznek, ahol betekintést engednek a háttérben folyó munkafolyamatok különböző fázisaiba.

A november 25-i koncert közreműködői Korb Attila, Papp Mátyás, a Modern Art Orchestra és Fekete-Kovács Kornél. Bővebb információ a koncertről itt érhető el.

Nyitókép forrása: papajazz.hu

A rovat további cikkei