fbpx

Kortárs krimi Podmaniczky Szilárdtól

Podmaniczly Szilárd írónak hosszú hallgatás, pontosan hét év után jelent meg új könyve, a borítón Szűcs Attila festőművész alkotásával. A 168 oldalas mű keresés és menekülés története.

A József Attila-díjas író legújabb könyvének címe: A másik ember megértésének diadala. A könyv főszereplője egy fiatalember, aki vélt tehetségét aprópénzre váltva utcai rajzolóként éli szerény életét. És akkor egyszer csak megnyílnak előtte a lehetőségek, amelyekről azt gondolhatjuk, képesek megváltoztatni egy életet: kapcsolat egy gyönyörű modellel, új munkák, de mindezen túl a nagy pénz megszerzésének lehetősége. A nagy kérdés az, képes-e elbírni ennyi változást egy ember anélkül, hogy átalakuljon a személyisége.

A regény borítóján napjaink egyik legelismertebb kortárs képzőművésze, Szűcs Attila Fehér gömbön plankingelő című 2011-es festménye látható. A könyv címéről a következőket mondta el a szerző: „A másik ember megértése ritka pillanat, és nem életmód. Elveszíteni a saját egónkat, és mindenestől megérteni a másik gondolkodását, világát, lehetőséget ad arra, hogy kívülről lássuk magunkat és átértékeljük a magunkról alkotott képet. Hogy mindez egy izgalmas krimiben olvasható, arról biztosítja az olvasót, hogy nagy élményben lesz része.”

A járványhelyzetre való tekintettel könyvbemutatókat nem tartanak, ezért az író Facebook-oldalán folyamatosan közli a könyvvel kapcsolatos információkat.

Nyitókép: Podmaniczky Szilárd, fotó: Nagy Charlie

A rovat további cikkei