Kortárs művészek alkotásain keresztül a mai Magyarországgal ismerkedhet a kínai közönség Sanghajban. A kiállítás október 10-ig tekinthető meg a Duolun Modern Művészeti Múzeumban.

Barakonyi Zsombor festőművész, Borsi Flóra fotográfus és vizuális alkotó, Bán Sarolta fotóművész, valamint a 25 éve Budapesten élő Marcus Goldson brit származású fotóművész munkái a múzeum három emeletét foglalják el, vagyis a teljes múzeumot magyar alkotások töltik meg egy hónapon át. A kiállítás különlegessége, hogy a falakon megjelenő képeket speciális hanghatásokkal és animációkkal keltik életre.

A képeit fatáblákra készítő, mágikus realista festő Barakonyi Zsombor műveinek megtekintésekor a látogatók a Zagar együttes zenéjét hallhatják. Borsi Flóra fotómanipulációit Havasi Balázs zongoraművész játéka kíséri, Bán Sarolta szürreális képeihez pedig Liszt Ferenc Krisztus oratóriuma szól. A kiállításon a szórakoztató műfajt képviselő Marcus Goldson egyes fotóihoz Magyarországon készült háttérzajokat játszanak le, amelyeket a fotók készítésének helyszínén vettek fel. A zenék és hangok mellett pedig az alkotások közül néhány animációkon keresztül lendül mozgásba és kap hangot.

A kortárs művészek kiállítása a két ország diplomáciai kapcsolatfelvételének évfordulója mellett a Kínai Népköztársaság megalapításának 70. évfordulójával is egybeesik.

Forrás: MTI