fbpx

Kortárs szupersztárok a Virág Judit Galériában

Április 8-án nyitja meg kapuit Magyarország egyik legnagyobb hatású fiatal festőművésze, Soós Nóra Fennkölt idő című tárlata. Bemutatkozik a formabontó, futurisztikus, külföldön díjat díjra halmozó NagyMolnár művészcsoport is, A fény geometriája II. című kiállításuk egyedülálló vizuális élményt nyújt.

Soós Nóra generációja egyik legkiemelkedőbb művésze, harsány, színes, modern képei látványosak, szórakoztatóak, ugyanakkor alkotásai sok esetben világunk dilemmáira, társadalmi változásaira hívják fel a figyelmet. Soós Nóra művészete bár időtlen, képei talán soha nem voltak aktuálisabbak.

Soós Nóra: Memory
A Fennkölt idő című kiállítás az elmúlt két év alkotói periódusából nyújt izgalmas válogatást.

Soós Nóra kiállításával párhuzamosan egy teljesen más műfaj alkotói is bemutatkoznak a galériában. A NagyMolnár duó, vagyis Nagy Krisztián és Molnár Csaba 2020-ban kezdte meg a közös munkát, első objektjüket fél évig tökéletesítették. Ezt követően tulajdonképpen berobbantak a hazai és a nemzetközi művészeti szcénába. A magyarországi sikerek után a páros meghívást kapott az Egyesült Államokba és Ausztráliába, valamint számos nemzetközi elismerésben részesültek. A fényjátékokra épülő objektek és kompozíciók a tudományos-fantasztikus filmek világát idézik.

NagyMolnár: Space net
A NagyMolnár duó utóbbi években született, legfrissebb munkáikat mutatják be a Virág Judit Galéria kiállítóterében. 

„Soós Nóra a festményein keresztül intellektuális párbeszédre hív mindannyiunkat, felhívva a figyelmünket arra, hogy a képek megtekintésére szánt magasztos pillanatok olyan »fennkölt időt« jelentenek az életünkben, amelyből egyre kevesebb hasonlóra mutatkozik valódi lehetőség” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze. „NagyMolnárék kaleidoszkópszerű, geometrikus fényobjektjei közül számos darab kifejezetten a galériánk black-cube tereibe készült. A futurisztikus tárlat egyedülálló élményt nyújt.” A két kiállítás április 8. és május 6. közt ingyenesen megtekinthető a Virág Judit Galériában.

Nyitókép: Soós Nóra: Broken hearts (2021), részlet. Forrás: Virág Judit Galéria

A rovat további cikkei