A három alkalommal jelentkező esten irodalomról, filmekről, a zene és a hit találkozásáról beszélget a közönség bevonásával a frissen diplomázott bölcsész és a Kossuth-díjas alkotó.

DBZOL20211217014.jpg
Kovács Ákos és lánya Őri-Kovács Anna a Polgári Magyarországért Díj átadásán a Pesti Vigadóban 2021. december 17-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A 2017 januárjától működő Kertész Imre Intézet Nobel-díjas írónk máshol el nem helyezett hagyatékának gondozása mellett Arthur Koestler, Giorgio Pressburger, Petri György és Pilinszky János hagyatékrészeit, valamint Sziveri János teljes hagyatékát is kezeli. Az életművek gondozásán túl az Intézet összművészeti programokon keresztül igyekszik minél szélesebb körben bemutatni és népszerűsíteni az alkotók szellemi örökségét.

Mint írják, a művészeti ágak találkozásának teret adó programok sorába illeszkedik Ákos és Anna „bensőségesnek ígérkező beszélgetéssorozata”. A február 28-i első esten egyebek között kiderül, milyen írók, költők hatottak Ákosra, kik a legkedvesebb szerzői, miért fontos számára a versmondás, az olvasás, de szó esik majd arról is, mennyiben tekinthetünk egy dalszövegre irodalmi alkotásként, vagy hogy hol bukkan fel az intertextualitás a dalszövegeiben. Az esten Ákos egy-egy verset, szövegrészletet is felolvas majd a számára legfontosabb művekből. Az est háziasszonya a művész lánya, Őri-Kovács Anna lesz.