A világ vezető ékszertervező művészeinek, tizenkét ország alkotóinak munkáit mutatja be az Idol című nemzetközi kiállítás a Ráth György-villában augusztus 28. és szeptember 2. között.

Az Idol című tárlaton olyan kiemelkedő nemzetközi alkotók munkáit láthatja a magyar közönség, akiknek munkássága meghatározó hatással van a kortárs ékszer fejlődésére.

A meghívott alkotók között nemzetközileg elismert tervezőművészek szerepelnek, egyebek mellett Gijs Bakker holland ékszer- és ipari tervező, Otto Künzli német ötvösművész, Giovanni Corvaj olasz ékszertervező és Ruudt Peters holland művész, aki előadást is tart az eseményen.

Fontos célkitűzés, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után olyan kiállítást mutassanak be a közönségnek, amilyen ritkán látható Magyarországon. Az Idol című nemzetközi tárlat átfogó képet ad a világ művészi ékszereinek legjavából.

A nemzetközi kiállítás mellett több más program is várja az érdeklődőket. Egyebek mellett Lecture címmel angol nyelvű online előadás tart kortárs ékszer témában Alice Floriano brazil galerista és Bryna Pomp nemzetközileg elismert ékszerszakértő és kurátor. Folyók mentén címmel nyílik a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület tavalyi díjnyertese, Besnyői Rita kiállítása a FISE Galériában.

Kiemelt kép: Giovanni Corvaj