A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére a lakosságnak csak egy kis része találkozik a mindennapokban ezzel a varázslattal.

Szeged Trombone Ensemble

A zeneművészet minél szélesebb körben való népszerűsítése fontos és magasztos cél, ezért az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárságának kiemelt törekvései közt szerepel, hogy a lehető legtöbb érdeklődőt vonja be a klasszikus zenei kultúra vérkeringésébe, legyen szó akár aktív muzsikusokról, akár zenekedvelő közönségről.

a Filharmónia Rézfúvós Együttes ózdi fellépése

Komolyzenei stratégiájuk olyan társadalmi rétegek elérését is célozza, akik a köztereken megszervezett koncerteken talán először találkoznak majd az élőben előadott klasszikus zene csodájával.

A Filharmónia Rézfúvós Együttes Siófokon

Számos település részvételével indul a köztéri koncertek sora. Miskolc, Ózd, Szentes, Gödöllő, Balmazújváros, Tokaj, Hódmezővásárhely, Szeged, Hajdúszoboszló Siófok, Eger, Sopron, Nyíregyháza és Budapest után az ország további közel 50 településén terveznek még idén koncerteket a tereken.  A tavaszi, nyári, kora őszi hónapokban az 5000 fősnél nagyobb településeken országszerte rendszeresen hallgathatnak majd ingyenes mini komolyzenei koncerteket, ezek részleteiről oldalunkon tájékozódhatnak.

Nyitókép: 100 Tagú Cigányzenekar