Krétakör Színház: Pestiesti / cuvée

Egyéb

Krétakör Színház: Pestiesti / cuvée
 
2008. március 13-18. (Cs-K) 20h
 
Jegyár: 2500 Ft, diákjegy: 1800 Ft, a Trafó bérlet érvényes!
 
 
A PESTIESTI sorvezetője a Pesti Est, az ingyenes, mindenütt hozzáférhető programmagazin, és ezen keresztül nappalaink-éjszakáink. Az előadás látványtervezői, jelmeztervezői és színházi kihívás. Az alkotásokat színészek mutatják be, ezáltal a megszokott divatbemutatók világától eltérően nem egy hideg, csupán a szépségre, esztétikára, illetve filozófiai gondolatokra épülő látványshow-t tervez a társulat, hanem élő színészi játékkal telített, a résztvevők sokoldalúságát kihasználó előadást. Közreműködik a Krétakör társulata és vendégeik.
 

pestiesti1_kicsi.jpg
Fotó: Merényi Dávid 
 
"Mi volt ez? Egy furcsa álom? Valaki belekevert valamit a piámba a tegnap esti partin? Vagy felültem a PestiEsti nevű ringlispílre, amit a Trafóban lehet kipróbálni, és amit a Krétakör üzemeltet. (...) A színészek játéka, a zenei kavalkád, az ötletgazdag ruhaparádé és a technikával való zsonglőrködés eredményeképp életre kel a jól ismert programfüzet. A város történéseit átlátható rendszerként tálaló nyomdai termék háromdimenzióssá növelve kaotikus, víziószerű eseménylánccá válik. Tele mindenki számára ismerős hangulatokkal, élethelyzetekkel, tele önreflexióval és öniróniával, híján minden komolykodásnak. Nem mutat rá váratlan, új dolgokra, csak önfeledten játszik, cinikusan az orrunk alá dörgöl. Két órára beszippant, egy csöppet megszédít, aztán mindenkit útjára enged a pesti estében." (Maul Ágnes, szinhaz.hu)
 

pestiesti2_kicsi.jpg
 Fotó: Merényi Dávid 
"Az egész be van ágyazva egy méretes látványba, úgyszólván show-ba, amelyben Nagy Fruzsina fantáziaruhái a főszereplők. Különleges kreációk, és hol a jelenetekbe illeszkedve mutogatják magukat, hol a színészek mutogatják őket mint egy extrém divatbemutatón. Az előadás joggal mondható zenésnek: a színészek egy része maga zenél, hivalkodva mintegy, hogy milyen jól tud (és mi is tudtuk, hogy tudnak). Jószerivel maga a rezümé szintén megfogalmazható úgy, hogy mi mindent tudnak a Krétakör színészei..." (Koltai Tamás, Élet és Irodalom)
 
Március 15-én, szombaton az előadás után közönségtalálkozó!
 

pestiesti4_kicsi.jpg
 Fotó: Merényi Dávid 
 
 
Szereplők/Performers: Bánki Gergely, Csákányi Eszter, Gyabronka József, Katona László, Láng Annamária, Mucsi Zoltán, Ötvös András, Péterfy Borbála, Sárosdi Lilla, Scherer Péter, ivak Draen, Specht-Ronique Verena, Terhes Sándor, Tóth Attila, Tóth Orsi , Wallmüller Moritz, Werner Tilo, Yang Li
 
Rendezők/Directors: Nagy Fruzsina, Láng Annamária
 
Alkotótársak/Co-creators: Ágh Márton (díszlet), Anev Kámen (arculat), Bozsóki Imre és Walmüller Moritz (zene), Büki Dóra (rendezőasszisztens), Éltető András (fény), Juhász András és Gábor Marci (mozgókép), Merényi Dávid (fotó), Nagy Fruzsina (jelmez), Spala Korinna (szürke ruhás koreográfia), Temesvári Balázs (hangművész), Veress Anna (dramaturg), Vinnai András (vers, próza),
 
Munkatársak/ Collaborators: Bankó Andrea, Belényesi Zoltán, Bódi Lajos, Erős Balázs, Günther Sarah, Juristovszky Tamara, Lakatos Erika, Lakatos Leila, Mervel Miklós, Pirityi Emese, Uhrovszky László, Urbanizer Visual Crew, Volcsánszky Fanny
 
Produkciós vezető/Production Manager: Gáspár Máté
 
Támogatók/ With the support of: NKA, OKM, Pesti Est, Moviebar Productions
 
The starting point of the new production of Krétakör: program guide, classified ads, fashion show. Then: special costumes, masks, projection, live music, words and dance. Altogether: a cuvée. But all these are just means to answer a single but rather complicated question: How do we exist in this city? Or in a larger perspective:  How do we exist in the world?
It is an artistic, theatrical challenge for costume designers. The creations will be presented by actors - this way the generally cold and purely aesthetic beauty of traditional fashion shows is replaced by a vivid performance full of theatrical elements.