Idén huszonegyedik alkalommal rendezik meg a kecskeméti Kész Ipari és Innovációs Parkban az alkotótábort 2024. június 10. és június 28. között.

A Kész Csoport művészeti mecenatúra programjának idei kiemelkedő eseménye közeleg, a már hagyományos alkotótábor. A KASZ+ 2024 – XXI. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion nemzetközi alkotótábora két évtizede ad lehetőséget a hazai és külföldi alkotóknak, a fémipari környezetben kísérletezni vágyó szobrászoknak, képzőművészeknek.

A KASZ rendezvénye a maga nemében ritkaságnak számít: különleges helyszínen rendezik, ahol üzemi technológiák állnak rendelkezésre, ipari környezet ad hátteret az alkotáshoz. A műszaki folyamatok, eszközpark, a mérnöki tudás, szakembergárda támogatása jó lehetőségeket nyújt az innovatív gondolatoknak az egyedi művek létrehozásához.

A KASZ alkotóműhelye hálózatba köti a fémszobrászat és a vizuális művészetek különböző ágait, irányzatait. Így kapcsolódnak össze magyar és külföldi acélszobrászok, festőművészek, grafikusművészek, dizájnerek vagy éppen fotóművészek, hogy friss műveikkel gyarapítsák a kortárs művészeti palettát.

Az alkotótelep környezettudatossági, fenntarthatósági szempontból is példamutató, hiszen a műtárgyak jelentős része az újrahasznosítás jegyében készül, több esetben hulladékacél, fémelemek újraértelmezésével, feldolgozásával. Az indusztriális alkotások sokak számára esztétikusabbá, izgalmasabbá, élhetőbbé tehetik környezetünket.

A szimpozionon részt vevő művészek

Pál Katja képzőművész (Szlovénia), Majoros Gyula képzőművész, Kovács Tibor szobrászművész, Vinczellér Zsolt építőművész, Majoros Lili Zsófia szobrászművész, Hardi Ágnes szobrászművész, Albrecht Fersch képzőművész (Németország), Lilla von Puttkamer festőművész (Németország), Nagy Dániel szobrászművész.