Remake-et forgattak Csehországban Orosz Dénes Seveled című, 2019-es vígjátékából. A Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli főszereplésével készült romkom eredeti változata szerdától a Filmio kínálatában is látható.

Az Orosz Dénes és Várady Zsuzsi által írt Seveled remake jogait a cseh Bontonfilm vásárolta meg, majd 2022 októberében és novemberében le is zajlott a forgatás. A Mészáros Béla, Básti Juli és Tenki Réka által játszott szerepeket a Tatou proti sve vuli címmel készült cseh verzióban Krystof Hadek, Tatjana Medvecka és Kristyna Svarinska alakította. A remake csehországi mozipremierjét augusztus 10-re tűzték ki.

Régóta nem volt példa arra, hogy egy magyar filmből moziforgalmazásra szánt remake készüljön, ezért nagy siker, hogy a cseh remake előkészítésével egy időben az indiai Fox Star is megvette a Seveled jogait, a népszerű magyar romkomból így hamarosan bollywoodi feldolgozás is készülhet. A 2019-ben bemutatott Seveled kiemelkedő közönségsikert ért el 132 ezer mozinézővel, és szerdától a Filmio kínálatában látható.

A Poligamy és a Coming Out rendezőjének romantikus vígjátékában a nőcsábász Gergő megkéri terhes szomszédját, tegyen úgy, mintha közös gyermeküket várná, hogy megszépítse haldokló édesanyja utolsó napjait. Amikor azonban az anya mégis felépül, a férfi és a szókimondó ex-sztriptíztáncosnő egyre hajmeresztőbb hazugságokba bonyolódik.

A Seveled az A20 és a Filmkontroll gyártásában készült, producere Orosz Dénes és Tőzsér Attila volt. A film operatőre Fillenz Ádám, vágója Kovács Zoltán, zenéjét Csengery Dániel és Csorba Lóránt szerezte.

Fotó: Filmkontroll