Könyvtárfejlesztés a zalaegerszegi Apáczai művelődési központban

Kultpol


zalaegerszeg_apaczaimuvelodesikozpont_konyvtar_by_apaczaizeg_hu.jpg
 Gyerekek a zalaegerszegi Apáczai Művelődési Központ könyvtárában
 
(MTI) - A könyvtár infrastruktúrafejlesztésre önálló pályázóként 7,6 millió forint támogatást nyert el az európai uniós Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program könyvtárfejlesztési pályázatán. Az informatikai fejlesztéssel párhuzamosan elkezdődik a könyvtár belső felújítása is, amit az intézmény önerőből finanszíroz.
   
Az európai uniós támogatásból on-line szolgáltatások kialakításához modern számítógépeket vásárolnak. A számítógépes kölcsönzés az olvasóknak jelent majd pluszszolgáltatást. A könyvtár adatbázisa az egész országban vagy akár a határon túlról is bárki számára elérhető lesz; a távolabb élők is tájékozódhatnak a kölcsönzési lehetőségekről, a könyvtár 36 ezer kötetes állományáról.
   
Az intézmény vállalta az időskorúak számítógépes képzését is. Az indukciós műszerek a hallássérültek kölcsönzését, tájékoztatását segítik majd, a rádióhullámmal működő mobil eszközök, számítógépek és a digitális tábla pedig az informatikai képzést, a könyvtári órák megtartását teszik színvonalasabbá.
   
A programban hallássérültek oktatására-nevelésére szakosodott gyógypedagógusok, könyvtárosok, számítástechnikusok vesznek részt.