Túrógombóc a tengerentúlon

Bicsár Attila, az ismert és elismert Alabárdos étterem főszakácsa tart főzőbemutatót és kóstolót a French Culinary Institute-ban  február 26-án. A séf olyan ételeket készít, amelyek a magyar tradícióból építkeznek, és mégis bátran felülírják azokat. Ez a gondolkodásmód jól illeszkedik az Extremely Hungary programjaihoz, mert tematikájában az évad a modernség gyökereihez próbál visszanyúlni. "Nemcsak lehetőségünk, hanem kötelességünk is a hagyományokat ápolni és azokon tovább gondolkodni és dolgozni" - mondja Orsós László Jakab, az évad kurátora. Bicsár Attilára akkor figyelt fel a New York-i French Institute főszakácsa, Nils Noren, tanulmányi igazgatója, Christina Wang és az Extremely Hungary kurátora, amikor az évadra készülve 2008 nyarán végigjárták Budapest legkiemelkedőbb éttermeit.
 
 
Február 27. és március 6. között a Café des Artistes ad otthont a magyar gasztronómiának. A Lincoln Center közelében található Café des Artistes eddigi vendégei között olyan impozáns neveket találunk, mint Alexander Woolcott, Marcel Duchamp (akinek a műterme is épp az étterem mellett volt), Kathleen Turner és James Levine. A Café des Artistes tulajdonosa pedig a szerzőként is ismert magyar származású gasztro-szakember, Georg Lang és felesége, Jenifer. A New York legjobbjai közé sorolt étterem európai konyhája szívesen látja vendégül Bicsár Attilát és a magyar konyhaművészetet. "A magyar gasztronómia New York-i megjelenítése is egyike a kísérleteinknek, hogy lássuk, hogyan reagálnak az itteniek a progresszív magyar konyhára. Annyit mindenesetre tudunk, hogy a Café des Artistes-ban a hétvégére már nem lehet asztalt kapni" - mondja Orsós.