Kultúra.hu a POSzT-on

Egyéb

A Kultúra.hu beszélgetéseinek az impozáns Murphy?s Pub (Pécs, Király utca 2.) galériája ad otthont a három napon 10:30-tól egészen 18 óráig. A pódiumbeszélgetések során Trokán Péter színművész A félkegyelmű című előadásról mesél, Sztarenki Pál színész-rendező a Színésznők című darab kapcsán lesz a vendégünk, Szűcs Nellivel és Trill Zsolttal a Bolha a fülben című előadás kapcsán beszélgetünk, Bányai Kelemen Barna Kaszás Attila-díjas színész a Bányavakság, Köles Ferenc Jászai Mari-díjas színész pedig a Picasso kalandjai című darab kapcsán látogat el a Kultúra.hu pódiumára. A neves színművészek mellett beszélgetünk Halász János kultúráért felelős államtitkárral és Ráckevei Annával, a debreceni Csokonai Színház leendő igazgatójával is.

A színházszeretők időutazást tehetnek a Pilvax korába: fényképezkedhetnek korabeli jelmezekben, cilinderrel vagy épp sétapálcával a Pilvax hangulatát és szellemiségét idéző fotófal előtt, illetve kedvükre válogathatnak művészeti folyóiratok, napi- és hetilapok között az olvasósarokban.

 

A Kultúra.hu programjain kívül színészekből álló zenekar és nemzetiségi társulatok szórakoztatják a közönséget, gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak meg az ínyencek, valamint tizenegy kiállítás és Weöres-est is várja az érdeklődőket. A tárlatok többek között Bodrogi Gyula, az idei POSzT díszvendége munkásságát mutatják be, és Gobbi Hilda emléke előtt tisztelegnek, és színházi ékszereket is láthatnak az érdeklődők. A Weöres-estet irodalmi séta egészít ki, melyen nemcsak a szülőhelye vagy a darabját bemutató színház kap főszerepet, hanem kedvenc kocsmája is. A POSzT-on a híres orgonaművész, Varnus Xavér is fellép.

 

A Kultúra.hu csapata a POSzT mellett a Szolnoki Tiszavirág Fesztiválon, a VOLT-on, a Művészetek Völgyében, a Bálványosi Szabadegyetemen, a Hegyalján, a Szigeten, a Tranziton, a Diákcsemegén, valamint a Budavári Borfesztiválon is képviselteti magát.

A Kultúra.hu részletes programja itt olvasható.