Mi szükséges ahhoz, hogy egy múzeum kutyabarát minősítést kapjon?

Nem kötelező semmilyen tanúsítvány, külön engedély ehhez, elegendő az állatbarát hozzáállás és pár apró figyelmesség.   Első lépésként már a bejáratnál célszerű jelezni, hogy a hely kutyabarát, hogy senkit se érjen meglepetés. Emellett érdemes biztosítani külön itató- és etetőtálakat a kedvencek számára. És hogy mindenki - a kutyával és a kutya nélkül érkezők egyaránt - zavartalanul élvezhesse a kiállításokat, ajánlott külön házirendben rögzíteni a kutyákkal érkezők jogait és kötelességeit.

A házi kedvencek jelenléte olykor azonnali takarítást igényelhet. Ehhez külön takarítóeszközöket kell biztosítani, és azok megfelelő használatát ismerő személyzettel kell rendelkezni.

A vonatkozó szabályzat szerint a múzeum vendégterében a kutya tulajdonos/üzemeltető engedélyével tartózkodhat, a hatályos ÁNTSZ és Nébih hivatalos előírások, közegészségügyi szabályok betartásával. Az állat a gazdasági helyekre, pultba, raktárba, konyhai részlegbe nem mehet be.

Budapest első kutyabarát múzeuma az Óbudai Múzeum és annak Goldberger Textilipari Gyűjteménye, de a Mai Manó Házban és a Várfok Galériában is szívesen fogadják négylábú kedvenceinket.

Forrás: magyarmuzeumok.hu