Április 12-én nyílik a Ladó Galériában Bálványos Levente tárlata, amelyen a művek nyomokban Barbara Hepworth-, Uccello-, Tatlin- és Malevics-utalásokat tartalmaznak.

Bálványos Levente: Machine Gun (fotó a művész jóvoltából)
Bálványos Levente: Machine Gun (fotó a művész jóvoltából)

Bálványos Levente szobrász, de nem hagyományos szobrokat készít – írja a galéria ajánlójában Dékei Kriszta. Bálványos ugyanis sajátos „térbeli” határvidékeken mozog, korábban az építészet és szobrászat határvonalán, majd a relief és az érzékeny felületű képsík borotvaélén. Hozzáteszi: szobrait, konstrukcióit a plasztikai felület és a geometrikus elemek rendkívül érzékeny, bonyolult és intellektuálisan kifinomult használata jellemzi. Geometrikus elemekkel, az elmozduló és egymásra rakódó térsíkok és térmetszetek viszonyával foglalkozik, műveiben a szimmetria és az aszimmetria közti bonyolult, de mégis érzékeny lebegés, a nyitottság és a zártság, az egyszerűség és a bonyolultság, azaz a szabadság és a kötöttség egyszerre jelen levő kettőssége dominál. 

A Ladó Galériában április 12-től látható Kind of című kiállítás a konstruktív-konkrét művész utóbbi tíz évben készült munkáiból válogat, amelyek között lesznek grafitrajzok, a ceruzabetét, azaz a grafit és a gipsz felhasználásával készült grafitreliefek, talált anyagok, deszkák, képrámadarabok együtteséből összeálló fareliefek, illetve színes, ívelt és amorf, már-már organikus részekből kialakuló játékos síktömbök/térképek is.

A tárlatot Sirokai Mátyás költő nyitja meg.