Legendák útján címmel jelent meg Görögh Attila könyve, egy popkulturális útikalauz, rock and roll útinapló, végighaladva Amerikán, a legendás 66-os úton. A könyv egy megvalósult álom élményekkel és kalandokkal teli lenyomata.

„Ajánlom a Legendák útján könyvet azoknak, akiket hajt a szabadságvágy, akik szeretik a zenét, érzik a Szelíd motorosok film üzenetét és kíváncsiak egy 4000 kilométeres hosszúságú út minden kalandjára. És azért is ajánlom, mert egy jó barátom, Görögh Attila írta” – írja Mucsi Zoltán színművész a könyvről.

„Olyan akartam lenni, mint a szelíd motorosok. Talán 1994-ben láttam a filmet, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy egyszer én is végigmegyek a 66-os aszfaltcsíkon. Akkor ez nagyjából elérhetetlennek tűnt egy magamfajta diák számára, ma viszont – negyedszázaddal később – ott állok Chicago központjában a tábla előtt: »Historic Route 66 – Begin!«” – írja könyvében a szerző, Görögh Attila, aki huszonöt éven át tervezte, hogy egyszer majd bejárja Amerika legendás országútját. 

A könyv itt érhető el.

Kép forrása: Legendák útján