Az ezredfordulót és egyik legismertebb lemezét, az idén 20 éves Ékszerelmére albumot idézi meg 9 állomásos őszi turnéjával a Quimby.

A novemberben induló koncertsorozaton a zenekar nem csak a lemez dalait játssza végig, de az akkori partik hangulatát is visszahozza, a közönség segítségével pedig elkészíti online emlékalbumát.

Az ezredforduló több szempontból is fontos mérföldkő volt az életünkben: elsötétült az ég a napfogyatkozás miatt, megjelent a Red Hot Chilli Pepperstől a Californication, a Muse-tól a Showbiz, dübörgött az europop, bemutatták a mozikban a Harcosok Klubját és a Matrixot. Egyre inkább az járt az emberek fejében, hogy mennyire uralnak bennünket a gépek, lesz-e világvége, ha a kilencvenes évek végén átfordul a mutató. Ebben a korszellemben született meg az Ékszerelmére lemez is, mellyel együtt most 20 évvel később a Quimby elhozza az akkori bulik hangulatát. A turné állomásain Tóth Sándor szaxofonos, valamint DJ Bootsie lesz a vendégük, aki szettjével minden alkalommal gondoskodik róla, hogy a közönség ismét 1999-ben érezze magát, a koncertek után pedig ő felel a partiért is.

Az Ékszerelmére albumot több hazai médium is a ’90-es évek egyik legjobb lemezének nevezte, 2000-ben pedig Fonogram-díjra jelölték. Zeneileg ekkora alakult ki leginkább a Quimbyre jellemző máig markáns hang, amely a lírát, a punk és a rock and roll erejét vegyíti a countryval, a pszichedeliával és a képszerű, gyakran szürreális dalszövegekkel. Ezt a világot pedig Antal Nimród véste képekkel is a fejünkbe az Androidő és a Halleluja klipjeivel.

„Hol voltál az ezredfordulón?” − teszi fel a zenekar a kérdést a rajongóinak is, arra kérve őket, hogy ők is szálljanak be a múltidézésbe és ha van bármilyen, a Quimbyhez kötődő emlékük, fotójuk, tárgyuk vagy akár újság kivágásuk, osszák meg velük is az ekszerelmere20@gmail.hu címre elküldve azokat.

Az Ékszerelmére 20 turné november 8-án indul Veszprémben, fellépnek Vecsésen, Szegeden, Székesfehérváron, Pécsett, Törökszentmiklóson, Zalaegerszegen és Sopronban is, a körutat pedig az A38-on zárják, december 21-én.