Tekintettel a koronavírus-járványhelyzetre, a korábbiaktól eltérően elsősorban nem offline, hanem hibrid fesztiválként mutatkozik be idén a Design Week. A programok jelentős része kizárólag az online térben valósul meg, néhány kiemelt esemény kivételével. 

A program idei központi témája a körforgásos gazdaság (circular economy). A 21. század egyik legfontosabb problémája a fenntarthatóság kérdése, melynek kiemelt aspektusa, részleges megoldási lehetősége az ’egyszerű’ újrafelhasználáson túlmutató, annál komplexebb megközelítést alkalmazó körforgásos gazdaság. A társadalmi, gazdasági és ökológiai értelemben is megkerülhetetlen kérdéskör tekintetében kiemelten fontos szerepet játszanak a designerek. A 21. századi design számos ágazata – pl. slow design, open source design, inkluzív designtörekvések, közösségi tervezés, maker movement – már napjainkban is folyamatosan új gazdasági és fogyasztási modelleket hoz létre, új alapokra helyezve a termékek előállításának folyamatát, ezáltal közreműködve egy átfogó körforgásos gazdasági modell létrejöttében.

A szervezők idén is meghirdetik a lehetőséget a programsorozatban való részvételre. A beérkezett jelentkezések közül az újszerűség, az exkluzivitás, az egyediség, a kreativitás, relevancia és szakmai minőség szempontjait figyelembe véve választják ki azokat a partnereket, akik 2020-ban a Budapest Design Week hivatalos programjában szerepelhetnek.

Kiemelt kép: Facebook