A március 9-én megrendezett döntőn az első helyezett a MariaGroup Színtársulat lett, amelynek tagjai több iskolából, kifejezetten az Operettszínház vetélkedőjére alakítottak színjátszó csoportot.

A Budapesti Operettszínház Tiétek a színpad! vetélkedőjének díjkiosztója. Fotó: Budapesti Operettszínház
Fotó: Budapesti Operettszínház

Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, a színház főigazgatója, a döntő zsűrijének elnöke az ünnepélyes díjkiosztó gálán elmondta, hogy a vetélkedő elérte legfontosabb, közösségteremtő célját, hiszen a fődíjat elnyerő MariaGroup Színtársulat tagjai nem egyetlen iskola diákjai: a csoport azért alakult, hogy a fiatal tehetségek megmutassák magukat a vetélkedőn a színház zsűrijének, a közönségnek és a sajtó képviselőinek egyaránt. Kiss-B. Atilla hangsúlyozta a jövő közönsége kinevelésének jelentőségét és felelősségét, és hozzátette, hogy a Budapesti Operettszínház színházi vetélkedőjén minden résztvevő győztes, mert a fiatalok felismerték, hogy a színház a minőségi élethez elengedhetetlen szellemi és lelki táplálék.

A résztvevők értékes nyereményeket kaptak, a nyertes csapat részére a Nemzeti Művelődési Intézet is nagy értékű díjat ajánlott fel, amelyet dr. Baloghné Uracs Marianna szakmai igazgató nyújtott át. A döntő zsűrijét Fischl Mónika, Kalocsai Zsuzsa, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt és Kiss-B. Atilla alkották. Jövőre folytatódik a Budapesti Operettszínház Tiétek a színpad! című színházi vetélkedője, amelynek jeligéje: Keressük napjaink ifjú hős vitézét!