A Libri irodalmi díj nevezési kritériumainak 2019-ben összesen 179 könyv felelt meg, a lista 51 kiadó könyveiből állt össze. Erről a listáról választotta ki kedvenceit a Libri által felkért szakmai bizottság. 2020 februárjában 180 neves közéleti személyiség voksolt kedvenc könyveire, amelyeknek jó szívvel adná át idén a Libri irodalmi díjakat. Az így kialakult tízes listából az öttagú szakmai zsűri és a közönség választja ki majd azt a két könyvet, amelyek májusban megkapják a nívós elismeréseket, a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat.

A közönség és a zsűri a következő 10 könyvből választhatja ki azokat, melyek 2020-ban elnyerik a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat:

  1. Babarczy Eszter   A mérgezett nő
  2. Barnás Ferenc      Életünk végéig
  3. Bodor Ádám         Sehol
  4. Darvasi László      Magyar sellő
  5. Grecsó Krisztán   Vera
  6. Láng Zsolt              Bolyai
  7. Nádasdy Ádám    Jól láthatóan lógok itt
  8. Péterfy Gergely   A golyó, amely megölte Puskint
  9. Tóth Krisztina       Fehér farkas
  10. Závada Pál             Hajó a ködben

A közönség mától, azaz március 25-től május közepéig, majdnem két teljes hónapon át szavazhat a Libri weboldalán. A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki a szervezők, a könyvcsomagok a Libri irodalmi díjak 10 döntős könyvéből állnak össze. A Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat májusban adják át.