A brit Raindance Film Festival több kategóriájának esélyese lehet a magyar film.

A hírt Törőcsik Franciska Instagram-oldalán osztotta meg. Posztjában emlékeztetett arra, hogy a Magyar Mozgókép Fesztiváltól is több jelölést kapott a film – köztük Törőcsik a legjobb színésznő kategóriájában lehet díjazott –, ugyanakkor a filmre Londonban is felfigyeltek.

A fesztiválon összesen három díjért indul a Cicaverzum: a legjobb debütáló filmnek járó Discovery Awardért, valamint a legjobb debütáló rendezőnek és a debütáló filmben való legjobb alakításért járó díjért.

A harmincéves Fáni (Törőcsik Franciska) menekül a szerelemtől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. Amikor egy napon egy rejtélyes fekete Macska elkezd udvarolni neki, akinek a búgó hangját (Patkós Márton) csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a manipulatív Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De vajon mit szól a „tündérmeséhez” Mihály (Polgár Csaba), a macska sármos gazdája? Kritikánk a filmről itt olvasható.