Loreena McKennitt a The Visit Revisited európai turné keretén belül, március 24-én ad koncertet az MVM Dome-ban.

ISTANBUL, TURKEY - JULY 1: Canadian musician and composer Loreena McKennitt performs during a concert at the Volkswagen Arena in Istanbul, Turkey on July 1, 2019. Mehmet Eser / Anadolu Agency
Mehmet Eser / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
Loreena McKennitt koncertje az isztambuli Volkswagen Arenában 2019. július 1-jén. Fotó: Mehmet Eser / Anadolu via AFP

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző The Visit Revisited című turnéját Eindhovenben indítja március 6-án, majd fellép Németországban, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában, Belgiumban, Magyarországon és Lengyelországban is, hogy április 8-án Londonban zárja a 24 állomásos fellépéssorozatot.

A turné a Juno-díjas The Visit című albumának évfordulóját ünnepli, amelyet 1991-ben adtak ki Kanadában, és egy évvel később meghozta az áttörést Loreena McKennittnek. 2021 szeptemberében megjelent a jubileumi The Visit: The Definitive Edition című limitált kiadású album kibővített zenei anyaggal, kiegészítve egy gazdagon illusztrált, korábban nem publikált anyagokat is tartalmazó könyvvel.

Loreena McKennitt dalai a kelta zene, a pop, a folk eklektikus világából születnek, pályafutása alatt több mint 14 millió albumot adott el világszerte. Kétszer jelölték Grammy-díjra, két Juno-díjat nyert, valamint megkapta a Billboard nemzetközi zenei teljesítményt elismerő díját. A francia Ordre des Arts et des Lettres (Művészetek és Irodalom Rendje) és a Kanada Rendje kitüntetés tulajdonosa. Több jótékonysági kezdeményezés támogatója.

Az énekesnőt a március 24-i koncerten Caroline Lavelle (cselló), Brian Hughes (gitár), Hugh Marsh (hegedű) és Dudley Phillips (basszusgitár) kíséri.