fbpx

Ma éjfélig szavazhatunk kedvenc gyerekkönyvünkre

A győztes november 20-án az Akvárium Klubban veheti át az elismerést, az UNICEF Magyarország Gyermekek Világnapja rendezvényén.

A Bookline és az UNICEF Magyarország által alapított Szívünk rajta program már öt éve segíti a szülők könyvválasztását, hogy megtalálhassák a legizgalmasabb gyerek- és ifjúsági köteteket. Idén a közönséget is bevonják a programba, és arra kérik az olvasókat, hogy szavazzák meg együtt november 15-én éjfélig 2019 legjobb Szívünk rajta könyvét.

A program az olvasóközönség felé fordul, és arra kéri őket, hogy segítsenek kiválasztani az elmúlt tizenkét hónap könyvei közül a legjobbat, amely megkapja a Szívünk rajta díjat és a Bookline 5 millió forint értékű médiatámogatását. A támogatás elősegíti, hogy a szavazás során kiválasztott könyvre irányuljon az olvasóközönség figyelme.

Évente több ezer gyerekkönyv jelenik meg, így nem könnyű feladat megtalálni azt, ami a gyereket az adott pillanatban a leginkább érdekli, esetleg segíti őt egy nehezebb életszakasz megélésében. A Szívünk rajta programba a kiadók új megjelenésű gyerek-, ifjúsági és gyereknevelési könyvei kerülnek, ebből választja ki egy független szakértőkből álló felnőtt és gyerekzsűri a hónap könyvét.

A felnőtt zsűriben helyet kapott többek között D. Tóth Kriszta író, újságíró, az UNICEF Magyarország nagykövete, Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, Ruff Orsolya újságíró, Farkasházi Réka színésznő, Kádár Annamária és Szél Dávid pszichológusok. A programban a gyerekek véleménye szent, negatív értékelésük vétót jelent még a felnőtt szakértők véleményével szemben is.

A Bookline számára kiemelten fontos az olvasásnépszerűsítés, illetve mindennél és mindenkinél fontosabb a felnövekvő generáció, akikből remélhetőleg olvasó felnőtt válik. Az ötödik éve működő Szívünk rajta program pedig azt támogatja, hogy a szülők és gyerekeik kezébe minőségi gyerekkönyvek kerüljenek.

És most itt a lehetőség, hogy az olvasóközönség is részt vegyen a programban és szavazással segítsen eldönteni, melyik legyen a 2019-es év legkiemelkedőbb gyerekkönyve.

A döntős könyvek a következők:

Varró Dániel: A szomjas troll, Igaz Dóra: Egy fiú a csapatból, Molnár T. Eszter: A Kóbor szálló, Katharina Neuschaeferk: A világ legszebb mondái, Libby Deutsch: Hogyan működik a világ?, Dóka Péter: Szupermalac és Űrpatkány, Junot Díaz: Szigetlakó, Gévai Csilla: Nagyon zöld könyv, Marie-Aude Murail: A lélekdoki, Nagy Diána: Babageometria, Matthew Syed: Szuper vagy!, Jean-Claude Mourlevat: Jakabak.

A rovat további cikkei