A májusi cannes-i filmfesztiválon tartják a Furiosa: Történet a Mad Maxből című akciófilm világpremierjét, kilenc évvel azután, hogy a posztapokaliptikus sorozat negyedik részét, a Mad Max – A harag útja című alkotást a világ egyik legjelentősebb filmes találkozóján mutatták be.

FURIOSA A MAD MAX SAGA AFP.jpg
Részlet a Furiosa: Történet a Mad Maxből című filmből. Fotó: Warner Bros. – Kennedy Miller Mitchell / Collection ChristopheL via AFP

George Miller rendező alkotását május 15-én mutatják be a cannes-i fesztiválpalotában Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth és Tom Burke színészek részvételével. A filmet, amely május 23-án kerül a magyar mozikba, versenyen kívül mutatják be Cannes-ban.

A Furiosa: Történet a Mad Maxből című film a 2015-ben bemutatott Mad Max – A harag útja című produkció előzményfilmjeként készült. Anya Taylor-Joy, aki nagy sikert aratott A vezércsel című Netflix-sorozat főszereplőjeként, a filmben a fiatal Furiosát alakítja, akit A harag útjában Charlize Theron játszott. „Az előzményfilmnek az ötlete már több mint tíz éve ott motoszkált a fejemben” – mondta el George Miller ausztrál rendező.

Az első Mad Max-filmet George Miller rendezésében 1979-ben mutatták be Mel Gibson főszereplésével. Azóta három folytatás készült a produkcióhoz. Az ausztrál filmes 2016-ban a fesztivál hivatalos versenyprogramja zsűrijének elnöke volt.

A 77. cannes-i fesztivált május 14. és 25. között rendezik meg. A hivatalos programba meghívott alkotások listáját április 11-én párizsi sajtótájékoztatójukon hozzák nyilvánosságra a szervezők.