Az együttműködés méltán képviseli a MaxCity és az MDDÜ egyik legfontosabb célkitűzését, a magyar dizájn népszerűsítését. A kooperációt pedig a Hello Wood teszi egésszé, aki hazai vállalkozásként szintén a magyar kreatívipar magas minőségét képviseli, az általuk megálmodott kiállítási teret pedig a magyar tervezők termékei teszik igazán egyedivé.

A MaxCity területén többek között az MDDÜ 2022-es design Start mentorprogramjának alkotói mutatkoznak be. A kiállított alkotások között megtalálható Botos Balázs Grip csészéje és Unhurt/Rocky vázája; az itthon. kerámia tányérjai, fedeles tárolója és ebonizált használati tárgyai; Kata Font Home Plan Black vállfája, valamint Polka Varieté fogas szettje; Norna abyss széke, SPlay íróasztala és Námi heverője; Sáfrán Anett Halle csészekészlete és Era vázája; továbbá a Vivoid márka Green Wall textil falburkolata.

Az ügynökség szintén 2022-es design Speed mentorprogramjának résztvevői is bemutatják alkotásaikat. A látogatók olyan dizájnremekekkel találkozhatnak, mint a Blum & Wolf Möbio Loop függőlámpája és Möbio Curve állólámpája, a Concrazy Terrazzo asztalai, a Forms Design Mix székei és asztala, a Madzag dog Mökki kutyaágya és párnája, a Sandart&Co Kft. Propeller lámpája, továbbá sarakele Tangens kanapéja, ülőkéje, Wally éjjeliszekrénye, Bruno íróasztala vagy a Cotangens székek. A kiállításon keresztül az ügynökség mentoráltjai közvetlenül is szerezhetnek megrendeléseket egy szélesebb vásárlói körtől, amely hosszú távon is elősegítheti vállalkozásuk fejlesztését.

A Hello Wood évek óta foglalkozik kabinok tervezésével és építésével. Az alacsony energiafelhasználás és a környezettudatos kialakítás által ezek a kisházak új módját népszerűsítik a lakhatásnak. A személyre szabható Hello Wood kabinokban – például a MaxCityben kiállított Kabinkában – kevesebb mint 30 négyzetméteren alakítható ki kényelmes és praktikus élettér. A minimalista, magas minőségű kabin falai között pedig remekül érvényesülnek a magyar tervezők izgalmas bútorai és tárgyai.

A kívül-belül személyre szabható kabinház teret enged a képzeletnek, és hogy a Kabinka-élmény még átélhetőbb legyen, felépítettek egyet a MaxCityben. A megnyíló Magyar designerek a házban 2.0 című kiállítással pedig azt is megmutatják, hogyan találkozik az építészet a formatervezéssel, az esztétika a funkcionalitással, a lehetőségek a megvalósítással, és hogyan néz ki a Kabinka, amikor magyar tervezők bútorai és tárgyai teszik otthonossá.

Fotók: Komlósi Gábor