A film számos nemzetközi és hazai díjat nyert, rengeteg filmfesztivál vetítette versenyprogramjában világszerte, és folyamatosan hívják újabb fesztiválokra. Egyedülálló, hogy egy költségvetés nélküli film az alkotók – elsősorban Százados Miklós – lelkesedéséből és elszántságából eljut a nemzetközi forgalmazásig.

A film mind magyarul, mind a nemzetközi közönség számára feliratosan megnézhető. Az alkotók fontos üzenetnek tartják, hogy nemzetközi szinten is sikeres filmprodukciók születhetnek óriási költségvetés nélkül, ha megvan a lelkesedés, az elszántság és a szakma iránti alázat a készítőkben.  

A kilépő rendezője és producere Százados Miklós, a film műfaja thriller, monodráma. A Tankcsapda és Krúbi zenéjével, Nagy Norbert főszereplésével, többek közt Péterfy Bori és Kovácsovics Fruzsina közreműködésével készült. Forgatókönyvét két éven át írta Százados Miklós, Baraczka Gergő és Bárdos Péter.

A forgatás tíz napig tartott Szathmári Tamás társoperatőrrel, majd a rendező maga vágta további két évig. Kádas Péter és Bárány Gábor speciális képi effektjei sokat hozzátettek a végső látványhoz.