A magyar jazz kiválóságai sorakoznak fel a Margitszigeten június 7-én és 8-án. A Magyar Jazz Szövetség és a Margitszigeti Színház közös szervezésében megvalósuló hétvégét neves zenészek és fiatal tehetségek, a legfinomabb magyar borok és számos meglepetésprogram kíséri.

Hot Jazz Band. Fotó: Mohai Balázs / MTI
A Hot Jazz Band. Fotó: Mohai Balázs / MTI

A jazz és a bor hétvégéjére készül a Margitszigeti Színház június 7–8. között. Péntek délutántól tehetséges fiatal zenészek minikoncertjei, borkóstolás, szakmai beszélgetések és pincészetek bemutatkozása várja az érdeklődőket. A szombati napon is a jazz és a bor lesz a két főszereplő: napközben a kerengőben várják programok a kikapcsolódni, feltöltődni vágyókat, az estét pedig egy egyedülálló gálakoncert zárja a színpadon A csodálatos magyar jazz címmel. A nagyszínpadon a hazai jazz legnagyobbjai lépnek fel: olyan neves zenekarokkal találkozhat a közönség, mint a Hot Jazz Band, a Budapest Ragtime Band, a BJC Big Band, az Art Blakey Tribute Band, a Szakcsi Jr. Trio és a Jazz-Funk All Stars. Szólistaként színpadra lép Bolba Éva, Szőke Nikoletta, Oláh Kálmán, Berki Tamás, Tony Lakatos, Szalóky Béla, Dennert Árpád és Borlai Gergő.

A fesztivál ideje alatt bemutatkoznak a nemzetközi ismertségnek örvendő magyar borrégiók és -vidékek borászatai. A látogatók megkóstolhatják a Tokaji, a Mátrai, az Etyek–Budai, a Badacsonyi, a Balatonfüred–Csopaki, a Szekszárdi és a Kunsági borvidék legfinomabb nedűit. Az italok mellett finom borkorcsolyák és sajtkülönlegességek is várják majd a közönséget a Sajtangyal prémium sajtkereskedés jóvoltából. A Margitszigeti Színház megújult étterme, a Margit Terasz pedig különleges ételekkel készül a különleges borokhoz.

Tovább információ itt található.