A nemzetközi szinten elismert rendezvényt a globális helyzethez igazodva az online rendezik meg. A Magyar Telekom főtámogatóként gondoskodik a digitális lehetőségek teljes körű kihasználásáról.

Nagyjátékfilmek, reklámok is készültek már mobilkamerával, de vajon itthon hogyan használjuk ki a digitális eszközeink nyújtotta lehetőségeket? Erre a kérdésre keresi a választ Prof. Karl Bardosh filmrendező és egyetemi tanár is, aki tavaly első ízben rendezte meg itthon a Magyar Telefonfilmes Fesztivált. Százados Ábel ennek a versenynek a befutójaként jutott ki tavaly Cannes-ba, és ott különdíjat kapott a zsűritől mint a legfiatalabb filmkészítő.

A versenyen résztvevőket Bardosh professzor fél évszázadnyi tapasztalatával mentorálja, megnyitva előttük a nemzetközi lehetőségek tárházát.

Ahogy a legtöbb művészeti ág, úgy a film is a mondanivalójától válhat igazán sikeressé: jelenleg egy olyan globális történetnek vagyunk nemcsak szemlélői, hanem átélői is, amely egyikünket sem hagy érintetlenül. A koronavírus helyzet életünkre gyakorolt hatása ezért az idei MagentaFilm Fesztivál kiemelt témája: „Életünk a négy fal között – a koronavírus-helyzet egyéni szemszögből”.

A Telekom mobiltelefonos filmkészítésről szóló, ismeretterjesztő mentor live-ra is készül az esemény Facebook oldalán, mindenekelőtt Karl Bardosh professzorral, emellett Deák Kristóf Oscar-díjas rendezővel és Regős Ábel rendezővel.

Az elismert filmesekből álló szakmai zsűri  által kiválasztott 10 legjobb filmet bemutatják a New York-i Egyetem telefonfilmes seregszemléjén, valamint ezen filmek nevezésre kerülnek a Cannes-i filmfesztiválhoz kapcsolódó Marche du Film fesztiválon. A 10 legjobb film közül az arra érdemesnek alkotónak a zsűri odaítél egy tárgyi díjat is, ami egy DJI Osmo képstabilizátor.

A Telekom a tartalmi hozzájárulás mellett komoly lehetőséggel is megjutalmazza legtehetségesebb alkotók egyikét: az arra érdemes alkotóval egy maximum bruttó 1 000 000 Ft értékű szerződést köt, melynek révén a kiválasztott pályamű bekerülhet a Telekom reklámszpotjába, így országos ismeretséget szerezve.

A részletes pályázati kiírás és információk a fesztivál állandóan frissülő Facebook oldalán olvashatók.

Nyitókép: Prof. Karl Bardosh