A Magyar Plakát Társaságot 2004-ben néhány jóbarát – mindannyian elismert, neves grafikusok – alapította azzal a céllal, hogy a 20.század legelevenebb műfajának számító plakátot, annak hagyományait és értékeit továbbörökítsék a jelenkor új médiáinak folyamatosan változó vizuális világába. A társaság alapítása óta 40 tagra bővült (a grafikusművészeken kívül néhány művészettörténésszel is) akiknek jelentős része ma is aktív alkotó.

A plakátműfaj hagyományainak és szellemének ápolása érdekében a Magyar Plakát Társaság 2004-es megalakulásától fogva közel ötven egyéni-és csoportos kiállítást rendezett. A Társaság 2016-ban megalapította a hazai és nemzetközi alkotók munkáit bemutató PosterFest című kiállítás- és eseménysorozatot, amely a plakátgrafika aktuálitással és modern szemlélettel bíró platformja kíván lenni Magyarországon és Európában egyaránt. 2018-ban a PosterFest pályázati felhívásaira a világ szinte minden tájáról több mint 1500 alkotás érkezett be, amelyből az előválogató zsűri döntése alapján 388 munka került kiállításra a budapesti Teslában 2018 novemberében.

A Társaság 15 éves jubileumának emlékére a nagyszabású bukaresti kiállításon mindezek tökéletes keresztmetszetét, az alapítástól a jelenig tartó folyamatos – csoportos és egyéni – alkotómunka legkedvesebb eredményeit mutatja be. A kiállítás a Bukaresti Magyar Intézet szervezésében és együttműködésével jött létre.